Krämig kantarellsoppa med frisk smak av citron.
Till förrätt räcker den till 6 personer annars 4 portioner.
Soppan:
300 gram gula färska kantareller
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
8 dl vatten
2 dl grädde
1,5 svampbuljongtärning (jag tog grönsaksbuljong och det blev gott)
0,5 pressad citron
Rensa kantarellerna och dela dem.
Finhacka lök och vitlök.
Fräs löken och svampen i en gryta. Häll på all vätska och smula ner buljongen.
Småkoka ca 15 min.
Mixa soppan slät med en mixer.
Smaka av med citronsaften, salt och peppar.
Garnering:
200 gram kantareller fräses knapriga och kryddas med salt och peppar och lite timjan om man vill.
Gärna en kvist timjan så blir det extra fint....
/ Barbro
Soppan blev verkligen jättegod!!! Kantarellmormor
SvaraRaderaLika god med frysta kantareller!
SvaraRaderaHärligt att få en liten doft av höst i köket.