Efter en lägenhetsstyling av min sambos lägenhet som nu ska säljas, står vi med en enorm skål med citroner (ja, man ska ju ha det på bilderna på köket säger de, experterna). Ikväll har jag gjort ett par satser lemon curd, men frågan är...... vad ska vi göra med resten?
Lemon curd (recept från Leilas A piece of cake)
1 liten burk (den på bilden är en sats)
3 citroner
1½ dl strösocker
50 gram smör
2 msk majsstärkelse
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor
1. Blanda rivet skal från tre citroner med saft från två och koka upp med strösocker och smör.
2. Sila vätskan.
3. Blanda ut majsstärkelse med saft från en citron och rör ner i den varma vätskan.
4. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar.
5. Häll över krämen i en ren burk eller skål och låt svalna.
Njut! ~Karin
Citron och marängpaj.... citronkakan med lakrits... Kyckling Limone.... citrondricka...
SvaraRaderaFinns flera bra recept här i bloggen, Karin.
En skvätt pressad citron är jättefräscht i nästan all mat:) Hoppas citronerna pressade upp priset på lägenheten; D
SvaraRaderaInlagd citron såklart! Klassisk till marockansk mat. Googla så finner du flera recept!
SvaraRadera