Förra helgen gjorde vi den här kycklinggrytan med mycket rotfrukter i. Det är bäst att passa på att använda rotfrukter så länge de är riktigt färska.God och lite annorlunda smak.
4 kycklingfileér5 vitlöksklyftor
3 gula lökar
3 stora morötter
3 stora palsternckor
3 dl vitt vin
4,5 dl vatten
3 msk kalvfond
3 dl matlagningsgrädde
några nypor timjan och romarin
till garnering- färsk timjan
Hacka vitlök fint och bryn i smör och olivolja.
Dela kycklingen i mindre bitar och låt den fräsa med.
Tillsätt vin, vatten, fond och kryddor. Låt det puttra ca 20 minuter.
Skala och klyv lök. palsternacka och morötter i fjärdedelar på längden.
Tillsätt och låt koka med tills de mjuknat.
Tillsätt grädden och låt det bli varmt.
Strö över färsk timjan.
~ Barbro
Jeg har spist mye pot au feu i Frankrike, dog aldri med kyckling. Høres spennende ut.
SvaraRadera