Nytt kök ny matinspiration, här ett enkelt och gott kycklingrecept som testades i helgen.
4 kycklingfileér
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 mozzarella, 125 g, tärnad
2 tomater, tärnade
½ dl hackad basilika
2 pressade vitlöksklyftor
salt, peppar
pasta
1. Bryn kycklingen gyllenbrun i smör, salta och peppra. Ta upp filéerna. Lägg mozzarella, tomater, och basilika i en skål och blanda med vitlöken. Krydda med salt och peppar.
2. Skär filéerna i sneda skivor om 1 cm. Lyft över i en smord form och fördela toppingen över kycklingen.
3. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Servera med pasta.
Både jag och sambon tyckte att det var gott, men lite torrt. Nästa gång blandar vi tomaten, vitlöken och basilikan med creme fraiche och sedan toppar med mozzarellan för att få en krämigare rätt.
~Karin
intressant!
SvaraRaderadet ser gött ut!
#mauro