torsdag 26 april 2012

Rabarberpaj


 Rabarbermarängpaj

Vi bakade en rabarberpaj i veckan. Passade förstås på att testa ett nytt recept som jag hittade i senaste numret av Buffé. Det var gott som omväxling till den vanliga pajen. Det jag tänker ändra till nästa gång är att göra mer pajdeg, dubbelt faktiskt för den var alldeles för tunn. I receptet här nedan skriver jag in dubbelt direkt.

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
200 g smör
Låt degen vila i 30 minuter i kylen innan den trycks ut i en pajform. Förgrädda i 175 grader ca 10 minuter.

Raberberfyllning:
500 g rabarber
1 dl socker
Skär rabarbern i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det småputtra långsamt i 5 minuter och tjocknar till. Bre ut fyllningen i pajskalet.

Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sen sockret och vispa 5 minuter till. Bred marängen över rabarberfyllningen och grädda i 10-15 minuter 155-200 grader.

/ Barbro



2 kommentarer:

  1. Det där receptet klippte jag ut och tänkte laga när rabarberna vuxit till sig.
    Hade du färska förresten?

    SvaraRadera
  2. Väldigt bra recept, dock tog jag 4st äggvitor för att få lite mer maräng. Tack Barbro och lycka till alla som följer detta goda recept.

    SvaraRadera