Till en form på 24 cm
Botten:
15 digestivekex
75 g smör
Värm
ugnen till 200 grader. Smält smöret och häll ner det tillsammans med
kexen i en mixer och kör tills kexen är söndersmulade och blandade med
smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar botten. Grädda ca.
5-10 minuter i mitten av ugnen.
Fyllning:
200 g philadelphiaost
3 ägg
1½ dl strösocker
Sänk
ugnstemperaturen till 180 grader. Mosa philadelphiaosten med en gaffel
eller visp. Tillsätt äggen och sockret och vispa till en jämn smet.
Fördela smeten över kexbottnen och grädda mitt i ugnen i ca. 35 minuter
eller tills smeten har lyft lite längs kanterna och mitten. Smeten ska
ha stannat och inte vara rinnig längre. Ta ut chessecaken och låt
svalna.
Topping:
400 g creme fraiche
½-1 tsk vaniljpulver alt. 1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
Värm
ugnen till 180 grader. Blanda creme fraiche och vaniljpulver alt.
vaniljsocker och sikta ner florsockret. Rör ihop allt till en slät smet
och bred ut det över den kalla cheesecaken och grädda i ca. 6-8 minuter
tills ytan stelnat lite. Låt sedan cheesecaken svalna, först i
rumstemperatur och sedan, för att bli genomkyld, i kylskåpet. Dekorera
med valfria frukter och bär.
Det är en ganska "tung" dessert så färska jordgubbar var perfekt till. Len i smaken, somrig, enkel att göra och uppskattad av hela sällskapet. En perfekt dessert alltså!
//Sofie
Vilken tjusig cheesecake! Har också gjort en jordgubbscheesecake men miade jordgubbar i fyllningen istället. Mums :)
SvaraRaderaJättefin och säkert jättegod :-D
SvaraRadera