Jordgubbssylt
Jag tog:
8 liter jordgubbar
6 dl vatten
3 kg syltsocker
Skär jordgubbarna i mindre bitar.
Blanda vatten, jordgubbar och syltsocker.
Koka upp lite långsamt och låt det koka rejält i ca 5 minuter.
Jag som fryser sylten behöver inte vara så noga med att skumma den.
Annars skumma noga och häll över paraffin.
Underbara dofter när jordgubbssylten puttrar på spisen!
Har samma erfarenhet som du med syltsockret. I morgon ska vi iväg och plocka jordgubbar så jag tjuvar ditt recept direkt.
SvaraRaderaFörresten tycker jag ni har en jättemysig blogg, kul idé att blogga ihop. Lägger till den i favoritlistan.
Guuud så fin bild!
SvaraRaderaVilken fin bild på syltburkarna! Här i Västerbotten dröjer det nog flera veckor innan vi har jordgubbar eftersom allt här är så otroligt sent i år. Just nu blommar syrenen, dvs 3-4 veckor senare än vanligt...
SvaraRadera