Lamm
1 msk smör
800 g lammytterfilé
2 tsk torkade örter, t ex basilika, oregano, timjan
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Gratäng 1 msk olivolja
6 st rödbetor
200 g chèvreost
1 dl crème fraiche
0.5 dl grädde
1 tsk honung, flytande
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Servera med Fräsch sallad
Gör så här
1.
Gratäng
Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Smörj en ugnsfast form med olivolja.
3.
Skala och skiva rödbetorna och placera i formen.
4.
Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung.
5.
Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna.
6.
Gratinera i ugn i ca 30 minuter.
7.
Lamm
Hetta upp en stekpanna med smör.
Hetta upp en stekpanna med smör.
8.
Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom.
9.
Krydda med salt och peppar.
10.
Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter.
11.
Servera med en fräsch sallad.
Vi la även till hemgjorda klyftpotatis för att alla skulle bli mätta, vi köpte sparrispotatis och delade i klyftor. Kryddade med vitlök, rosmarin och timjan, in i ugnen i 200 grader tills de känns klara.
Sen.. är det bara att äta och njuta! Chevrégratängen var helt ljuvlig, längtar tills rödbetorna jag planterat är klara så att vi kan göra den igen.
~Karin
Lamm är hur gott som helst! Blir sugen att prova rödbetsgrejen.
SvaraRaderaJag kan verkligen rekommendera chevrégratängen, den var så saftig och smakrik!
SvaraRadera