Kardemummakringlor
Det här behövs till 30 kringlor:
150 gram smör
6 dl mjölk
50 gram jäst
2 krm salt
2 tsk stött kardemumma (ta mer om du inte stöter den själv)
16-18 dl mjöl
Fyllning 150 gram smör
1,5 dl socker
2 msk stött kardemumma
Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt.
Finfördela jästen i en bunke och häll över degvätskan, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Under tiden blandar du fyllningen, rör så det blir mjukt och bredbart.
Kavla ut degen tunt till en stor rektangel och ha på fyllningen. Skär i tunna remsor, sno och forma dem till kringlor. Jäses igen till dubbel storlek.
Pensla med ägg och ha på pärl eller strösocker.
Grädda i drygt 200 grader ca 7-8 minuter.
Sen är det bara att packa matsäckskorgen och ge sig ut....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar