Blågul citronkaka
175 g smör
3 dl socker
2 ägg
skal och saft av en citron
2 msk syltade apelsinskal (jag tar apelsinmarmelad istället)
3/4 dl blå vallmofrön
2 dl mjöl
Blå vallmofrön att smöra formen med behövs också.
Smält smöret och låt det svalna lite grann.
Blanda ner alla andra ingredienser och häll upp i en smord form.
Grädda kakan i 180 grader ca 35 minuter.
Jag måste ju visa bilden på hela kakan, den blir inte så vacker att titta på men smakar desto godare...
/ Barbro
Åh vad fin! Har tittat många gånger i Rosendals Trädgårdscafé-boken och blivit så inspirerad! alltid velat göra den här men har inte lyckats få tag på blå vallmofrön ännu ;)
SvaraRaderaFinns både små och stora förpackningar på Willys
RaderaFantastisk god kake! Hvor stor er formen du har brukt? Jeg brukte en 22 cm springform og kaken ble ganske flat - ikke at det hadde noe å si, egentlig, mannen min mener det er en av de beste kakene han har smakt :)
SvaraRaderaM:)
Det tycker min man med! Härlig citronsmak och så saftig.
SvaraRaderaJag hade en vanlig sockerkaksform på 1,5 liter men den blev rätt låg. Kanske skulle det behövas 1,5 sats egentligen men jag vet inte hur det blir med gräddningen då...
Vilken härlig blogg ni har!! Och den här kakan verkar supergod!!
SvaraRaderaHej på er!
SvaraRaderaDet är intressant recept, måste jag laga det. Tack för det!
Nu har jag er blogg in min matbloggarslist som jag regelbundet brukar läsa det.
Ha en solig dag!
Pablo – Soleado.se