I år fick vi mycket björnbär på busken och jag hade lite svårt att hitta nåt kul att göra med dem. Som tur var fick jag ett tips från Anni i den här matbloggen. Hon är en hejare på det där med björnbär och kokar en god marmelad. Nu vet inte jag om det här exakt så såsom hon gör men den blev ändå jättegod! Det är en blandning av Arlas och Leila Lindholms.
1 kg björnbär
2 dl vatten
1 vaniljstång
0,5 kg syltsocker
100 gram Marabous mörka choklad
(Jag tillsatte lite muscovadosocker bara för smakens skull, men det behövs egentligen inte)
Finfördela bären med en stavmixer. Tillsätt fröna från en vaniljstång, vatten och syltsocker.
Koka i ca 5 minuter.
Bryt ner chokladen i mindre bitar och låt den smälta ner i marmeladen.
Häll upp på rena burkar.
MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar