Skattgömmor!
Minns att mamma bakade dessa kakor när jag var liten fast då i långpanna och skar små fyrkanter. Jag gjorde en halv sats och bakade i rund form. Hallonsylt och söt kokossmet och en mördeg, så enkelt och så gott!
Gör så här:
Mördeg:
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
200 gram smör
2 ägg
(Du blir lite för mycket mördeg för en rund form med löstagbar kant men 1/2 sats räcker inte och det blir så krångligt att få det att stämma.)
Fyllning. hallonsylt - allra helst egen förstås
Kokossmet:
1.5 ägg
1,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 msk smör
3 dl kokosflingor
Bred ut mördegen i formen och bred ut hallonsylt ovanpå.
Till kokossmeten vispas ägg och socker pösigt. Smält smör och övrigt rörs i och breds på kakan.
Grädda i ca 25-30 grader i 175 graders värme.
Dekorera med hallon och lite florsockerglasyr om du vill...
Får inte men MÅSTE prova kakan, den ser urläcker ut. Så där lagom kladdig att man bara måste ta en liten bit till.
SvaraRaderaLäcker är också bloggen, lägger den till mina favoriter!