Kebabbiffar
1,5 kg köttfärs
2 ägg
1,5 tsk salt
1 stor matsked israelisk spiskummin
svartpeppar
1 dl olja
1 kruka persilja
1 kruka koriander
2 stora vitlöksklyftor
Blanda allt och smaka av, tillsätt ev mer kryddor, det ska vara lite hett.
Rulla till biffar och grilla eller stek dem i panna.
Rödbetssallad - Sellek Adom
0,5 kg rödbetor kokas mjuka ( ca en timme tar det)
Skala och skär i bitar/stavar.
Till den här salladen behövs två marinader; den första kan göras dagen innan och sedan vid serveringen hälls den andra över.
Till den här salladen behövs två marinader; den första kan göras dagen innan och sedan vid serveringen hälls den andra över.
Kryddblandning 1 - kokas samman i 3 minuter och hälls över rödbetorna.
1/2 dl vatten
2 msk vinäger
1 tsk salt
1 tsk socker
1 liten hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
Kryddblandning 2 - hälls över vid serveringen.
1/2 dl olja
2 msk citronsaft
På israeliska buffébord ska det alltid finnas pitabröd, recept på det hittar du här:
Fortsättning följer...
Rödbetorna, version 1 verkar vara helt i min smak! Det ska jag testa! Nu är ju rödbetorna så goda också!
SvaraRadera