4 portioner
1 bit spetskål
1 purjolök
600 gram laxfilé
1 pkt fetaost
1 vitlöksklyfta
4 portioner valfria gryn
1 gurka
1 msk smör
1 msk oregano
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnsform.
2. Strimla spetskålen och purjolöken.
3. Smält 1 msk smör i en stekpanna och fräs grönsakerna i två omgångar på medelhög värme i 5 minuter.
4. Koka valfritt gryn, vi valde bulgur.
5. Lägg den frästa kålen och purjon i ugnsformen och krydda med salt och peppar. Krydda laxen med salt och peppar och lägg lagen ovanpå grönsakerna i formen.
6. Blanda fetaosten med 1 pressad vitlöksklyfta, oregano och peppar. Fördela blandningen på laxfiléerna. Stek i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
7. Skiva 1 gurka (här tyckte jag att det var väldigt trist med bara gurka till rätten, hade gärna haft en rikare sallad till)
8. Servera laxen med grynet och gurkskivorna.
Fetaosten och laxen var väldigt gott tillsammans, och för oss som inte äter fisk så ofta var det väldigt bra att ha något som bröt av fisksmaken.
~Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar