Pasta al forno
Här kommer ytterligare ett pasta recept. Ett alternativ till lasagne är den här rätten. Jag ville ta reda på rester i kylen och då föll valet hit. En smakrik köttfärssås som lyfter allt.
Börja med köttfärsåsen:
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar
2 morötter
Finhacka allt och fräs i en halv dl olja, bladat oliv och raps.
500 g nötfärs tillsätts och får bryna med.
Tillsätt;
1 burk krossad tomat
2 dl rött vin
2 tsk salt och en nypa socker
Gärna några basilikablad.
Låt det puttra under lock i 30 minuter och smaka av med peppar och ev mer salt.
Koka en god pasta under tiden, penne eller något annat rätt grovt. Hur mycket jag tog vet jag inte, frispela! Häll av vattnet.
Riv parmesanost eller som jag ta ostrester....
Koka sist en bechamelsås på ca 6 dl mjölk.
Varva olika lager som i lasagne, häll hälften av osten mellan två lager och resten överst.
Bonus: Lägg skivor av mozzarella överst om du inte har restost att göra av med...
20 minuter i 200 grader.
/ Barbro
/ Barbro
Detta var ju riktigt riktigt gott.
SvaraRadera