Ikväll åt vi hemmagjorda potatisbullar med asiatisk touch, från Allt om mat.
Till 4 personer:
1 kilo mjölig potatis
2 scharlottenlökar
1 msk + 1 msk smör
1 dl finhackad koriander
2 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 bit gurka (ca 5 cm)
1/2 dl sweet chilisås
1 lime, rivet skal och saft
1 krm salt
Blandad sallad
1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och hacka löken. Fräs löken i 1 msk smör i en stekpanna.
2. Pressa potatisen och blanda den med lök och koriander. Vispa upp äggen. Rör ner ägg, mjöl, salt och peppar i potatisen.
3. Stek potatisbullarna i 1 msk smör 2-3 minuter på varje sida.
4. Finhacka gurkan. Blanda sweet chilisås med gurka och skal och saft av lime. Smaka av med salt. Servera potatisbullarna med sallad och ringla såsen över.
Det här var riktigt gott! Jag är inte så förtjust i koriander, men det var faktiskt pricken över i:et i den här rätten. Och som ni ser på bilden så la jag till stekt bacon, och den behövdes faktiskt tyckte både Ola och jag. Detta gör vi absolut igen!
/Sofie
Låter gott och kommer provas denna månaden.
SvaraRadera