En fräsch start på det nya året, riktigt god laxpasta med gröna bönor och tomat.
4 portioner
280 gram pennepasta
250 gram frysta haricot verts
1 kruka timjan
1 vitlöksklyfta
1 burk creme fraiche (i originalreceptet var det kesella men vi tyckte att creme fraiche passade bättre)
salt
svartpeppar
1 ask körsbärstomater
200 gram kallrökt lax i skivor
Koka pastan enligt anvisningarna, lägg i haricot verts sista två minuterna.
Klipp av timjankvistarna en bit ner, skala vitlöken och mixa tillsammans med creme fraichen
med en stavmixer till en ljusgrön sås. Salta och peppra.
Häll av och blanda blanda nykokt pasta och haricot verts med creme fraiche-röran och körsbärstomaterna. Servera med laxskivorna.
Jättegott och fräscht!
~Karin
Det lät ju gott. Efter helgerna vill jag ha "lätt" mat. Fin blogg du har!
SvaraRaderaJa, nu är man sugen på fräsch mat efter alla helger. Ser jättegott ut!
SvaraRaderaJag har förresten köpt hem revben. Tänkte göra som jag såg ni gjort och koka och glasera. Så grymt gott!
God fortsättning på er!