Så enkelt och så gott det är att baka sitt eget pitabröd.
Inget konserveringsmedel. Jag köper aldrig tortillasbröd längre sen jag läste vad som är i dem...
Gör så här: för ca 20 stycken:
5 dl vatten
25 gram jäst
0,5 msk socker
1 tsk salt
1 liter mjöl
Gör en vanlig deg med fingervarmt vatten.
Låt den stå och knådas i ca 10 minuter för att få den elastisk.
Jäs 30 minuter.
Dela i 20 bitar - forma runda bollar och kavla ut dem sen.
Grädda sedan direkt i 275 graders värme. det tar ca 4 minuter - så håll koll hela tiden.
Om du vill frysa in dem så går det utmärkt.
Så gott det ser ut, det ska jag baka:)
SvaraRaderaHa en fin helg!
Margot
Ska genast prova det där. Är så less på köpepitabröd faktiskt.
SvaraRaderaTack för tipset.
Kram Synnöve.