I senaste numret av Icas Buffé fanns det ett recept på kladdkaka, den optimala enligt tidningen. I fredags gav jag mig på den.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält 200 g smör och låt svalna. Rör hastigt ner 4 dl socker, 2 dl kakao, 2 tsk vaniljsocker, 1,5 krm salt och 4 ägg, ett åt gången. Tillsätt 2,5 dl vetemjöl och rör hastigt till en slät smet. Häll smeten i en smord form och grädda i mitten av ugnen i 15-18 minuter.
Buffé gav förslag på tre toppingar, jag testade limetopping:
Blanda 100 g philadelphia, 1,5 dl florsocker, 1 dl riven kokos, rivet skal och juice av en lime och 50 g riven vit choklad. Bred över den svala kakan och strö över rivet limeskal.
Resultatet då? Ja, för det första så räckte det inte med 15-18 min i ugnen, då hade jag fått en rinnande kaka. Och för det andra, den var alldeles för stark tyckte jag. 2 dl kakao är mycket choklad. Jag gillade konsistensen, så kommer att testa igen med mindre choklad och utan topping. Kladdkaka är godast med grädde eller glass tycker jag.
/Sofie
Håller med att den var lite mäktig i sin chokladsmak, hälften räcker gott och väl.
SvaraRaderaToppingen gillade jag....