Det har varit väldigt lite julpysslande i köket hemma hos oss i år. Som vanligt. Förklaringen är nog att vi aldrig är hemma över jul utan åker runt och bor hos alla våra familjer. Men jag ser fram emot nästa år när Alma är lite större, då ska vi pyssla och baka tillsammans. För ett par veckor sedan bakade vi saffransbullar och i helgen så gjorde jag ett nytt julgodis. Jag hittade receptet en av mina favoritbloggar (den här bloggen) och blev sugen på att prova.
Det var lätt som en plätt att göra. Och det tog inte så mycket tid i anspråk heller.
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.
Det var såå goda! Fantastiska! Med de här godingarna i hemmet behövs inget annat julgodis. Kanske knäck. Och After eight. Och tomteskum. Mer än så behöver jag inte...
/Sofie
Kan bara hålla med!
SvaraRaderaHela familjen tyckte de var jättegoda, årets bästa!