fredag 30 december 2011

Julsallad

Den här salladen gjorde jag och serverade till revbenen i förra inlägget. Mycket god - prova! Rödkål, apelsiner och valnötter är en fin smakkombination.

1/8 rödkålshuvud
salt
socker
2 apelsiner
1/2 rödlök
1/2 syrligt äpple
1/2 romansalladshuvud
1 msk flytande honung
2 msk vitvinsvinäger
peppar
1 dl rostade valnötter

Gör så här;

1. Skär rödkålen supertunt, lägg i en bunke och strö över lite salt och socker och blanda kraftigt några minuter. Den mjuknar till då.
2. Skala apelsinerna och skär bort det vita på skalet. Skär i tunna skivor.
Skär rödlöken tunt, äpplet i små tärningar och salladen i mindre bitar.
3.Blanda allt och smaksätt med honung, vinäger, salt och peppar.
4. Strö de rostade valnötterna ovanpå.
Tänk på att göra salladen alldeles innan servering om du inte vill få apelsinerna rödfärgade....


God dressing till;
1 dl matlagningsyoghurt och lite honung

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar