tisdag 13 december 2011

Ugnsbakad lax med mangosalsa och matkorn

Här kommer återigen ett recept från Linas matkasse. (Som vi tyvärr avslutat, det gick inte riktigt att få ihop ny mat varje dag med lilla ettåringen, hon behöver ofta få bekanta smaker). Det här var ett riktigt bra recept, har inte använt mango i mat förut.

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär ca 600 g laxfilé i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan neråt i en smord, ugnsfast form. Sdtrö över 2/3 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
3. Koka 4 portioner matkorn, tillsätt 0,5 tärning grönsaksbuljong i stället för salt.
4. Finhacka 1 rödlök. Grovhacka 4 tomater och 0,5 kruka koriander. Blanda tillsammans med 200 g tinad mango i tärningar, 1 msk olja och 0,5 tsk sambal oelek till en salsa. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera tillsammans.


Gott, fräscht och rolig variation till lax.

/Sofie

1 kommentar:

  1. Mums vad gott det ser ut. Älskar mango och koriander så salsan låter supergod. Och vilken fin blogg :)

    SvaraRadera