För 4 stora förrättsportioner:
1,2 kg pumpa (jag använde butternut squasch)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 l grönsaksbuljong
2 dl crème fraiche
2 lime (rivet skal och saft)
2 tsk sambal oelek
1. Skala och skär pumpan i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt pumpa och buljong. Koka upp, sänk värmen och låt soppan koka ca 10 minuter.
2. Mixa soppan, häll tillbaka i kastrullen och rör i crème fraiche. Smaksätt med lime och sambal oelek. Låt soppan koka upp före servering.
Jag använde bara saften från en lime, tyckte att det räckte bra, och adderade lite salt. Serverade tillsammans med lite klippt gräslök. Prova!
/Sofie
Så himla god soppa! Och det tyckte vi och det tyckte våra gäster. /Aino
SvaraRaderaUnderbar! Tack för receptet.
SvaraRadera