Fick det här receptet på en god päronmarmelad från svägerskan i San Francisco. Passade på att koka den när våra egna päron mognade, vi har en sort som heter Göteborgs diamant. Kan verkligen rekommendera den för den är nåt över det vanliga.
1 kg päron
2 citroner
2 kanelstänger
8 dl syltsocker
10 grovhackade valnötter
Skala och kärna ur päronen och skär dem i mindre bitar.
Lägg dem i en kastrull tillsammans med rivet skal och saften av båda citronerna.
Lägg i kanelstängerna och koka i 20 minuter.
Tillsätt sockret och rör tills det smält.
Koka upp igen och koka kraftigt i 10 minuter.
Rör ner valnötterna när 5 min av koktiden återstår.
Gör marmeladprovet. Skumma om det behövs.
Låt marmeladen vila 15 minuter och rör då och då.
Häll upp på burkar.
/ Barbro
torsdag 31 oktober 2013
lördag 26 oktober 2013
Mazarintårta med vaniljgrädde
Här kommer ett recept på en Mazarintårta från tidningen Hembakat. Jag tycker mycket om mandelmassa och blev sugen på att testa det här receptet när jag satt och bläddrade i Hembakat. Jag gjorde 1,5 sats för jag tog en form som var lite större än den som angavs.
Botten:
2,5 dl vetemjöl
1 dl florsocker
100 g rumsvarmt smör
Fyllning:
200 g mandelmassa
100 gram rumsvarmt smör
2 ägg
Garnering:
2 dl vispgrädde
vanilj i någon form
Botten: Blanda ihop allt till en deg och ställ i kylen 30 min.
Kavla eller tryck ut degen i en smord form ca 20 cm i diameter.
Fyllning: Riv mandelmassan grovt och blanda i smöret lite i taget för att det inte ska skära sig.
Tillsätt äggen ett i taget.
Bred ut ovanpå pajskalet och grädda i 175 grader ca 30 minuter.
När den har kallnat breds vispad grädde smaksatt med vanilj ovanpå.(Jag tog flytande vanilj.)
Sen är det bara att lägga på bärt i någon form...
Det här får bli mitt bidrag till Månadens sötsak som är "kalas".
/ Barbro
Botten:
2,5 dl vetemjöl
1 dl florsocker
100 g rumsvarmt smör
Fyllning:
200 g mandelmassa
100 gram rumsvarmt smör
2 ägg
Garnering:
2 dl vispgrädde
vanilj i någon form
Botten: Blanda ihop allt till en deg och ställ i kylen 30 min.
Kavla eller tryck ut degen i en smord form ca 20 cm i diameter.
Fyllning: Riv mandelmassan grovt och blanda i smöret lite i taget för att det inte ska skära sig.
Tillsätt äggen ett i taget.
Bred ut ovanpå pajskalet och grädda i 175 grader ca 30 minuter.
När den har kallnat breds vispad grädde smaksatt med vanilj ovanpå.(Jag tog flytande vanilj.)
Sen är det bara att lägga på bärt i någon form...
Det här får bli mitt bidrag till Månadens sötsak som är "kalas".
/ Barbro
Etiketter:
Hallon,
Jordgubbar,
Mjuka kakor,
Tårta
lördag 12 oktober 2013
Muffins
När vår bror bakar blir det i 99% av fallen vår bästa kladdkaka. För ett tag sedan när han bjöd på inflyttningsfika i sin lägenhet hade han bakat muffins, och det var fantastiskt goda!
För 12 stora muffins
Blanda i en skål:
5 dl lantvetemjöl
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Blanda i en annan skål:
1 mogen mosad banan
0,75 dl olja
1 dl filmjölk
2 ägg, ett i taget
Blanda ihop innehållet i de två skålarna och tillsätt därefter 1-2 dl hackad blockchoklad.
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.
Klara, färdiga, FIKA!
/Sofie
För 12 stora muffins
Blanda i en skål:
5 dl lantvetemjöl
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Blanda i en annan skål:
1 mogen mosad banan
0,75 dl olja
1 dl filmjölk
2 ägg, ett i taget
Blanda ihop innehållet i de två skålarna och tillsätt därefter 1-2 dl hackad blockchoklad.
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.
/Sofie
Etiketter:
choklad,
Mjuka kakor
torsdag 10 oktober 2013
Knäckig blåbärspaj
Jag bakar sällan bärpaj hemma så jag har inte riktigt något favoritrecept att gå tillbaka till. Häromveckan hade vi middagsgäster mitt i veckan och kom i sista minuten att vi också ville bjuda på en efterrätt. I frysen fanns det blåbär och i skafferiet fanns det snabbmarsan. Ut på nätet och leta runt en stund, och jag valde ett recept från blabarspaj.nu
Det blev en riktigt god paj med härligt knäckigt täcke, jag var tvungen att smita förbi kylskåpet flera gånger dagen därpå...
För en normalstor paj:
6-8 dl blåbär
150 g smör
2 dl havregrym
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl sirap (jag tog ljus)
0,5 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg blåbären i en ugnssäker form.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Rör ned övriga ingredienser i kastrullen.
5. Häll pajsmeten över blåbären.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 min.
När jag tyckte att pajen hade fått en fin färg så såg pajen ut som en enda rinnande sörja med lite täcke över här och var. Men den fick stå till sig ett par timmar och den blev verkligen toppenbra. Mums!
/Sofie
Det blev en riktigt god paj med härligt knäckigt täcke, jag var tvungen att smita förbi kylskåpet flera gånger dagen därpå...
För en normalstor paj:
6-8 dl blåbär
150 g smör
2 dl havregrym
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl sirap (jag tog ljus)
0,5 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg blåbären i en ugnssäker form.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Rör ned övriga ingredienser i kastrullen.
5. Häll pajsmeten över blåbären.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 min.
När jag tyckte att pajen hade fått en fin färg så såg pajen ut som en enda rinnande sörja med lite täcke över här och var. Men den fick stå till sig ett par timmar och den blev verkligen toppenbra. Mums!
/Sofie
Etiketter:
Blåbär,
Bär,
Efterrätter
fredag 27 september 2013
Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten
Åter till Hildas dop... Den här cheesecaken hittade jag på Allt om mat:s hemsida, supergod var den!
Kladdkaksbotten:
100 g smöt | |
3 dl strösocker | |
1,5 dl vetemjöl | |
4 msk kakao | |
1,5 tsk vaniljsocker | |
2 st ägg |
Cheesecakefyllning:
5 st passionsfrukter | |
200 g rumsvarm philadelphiaost | |
2 dl strösocker | |
2 tsk vaniljsocker | |
3 st äggulor | |
3 dl vispgrädde | |
2 dl mosade jordgubbar |
Garnering:
Färska jordgubbar |
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen. 3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen. 4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften. 5. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos. 6. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar. |
---|
Mums! |
---|
/Sofie |
---|
Etiketter:
Bär,
Cheesecake,
Efterrätter,
Festligt
tisdag 24 september 2013
Hasselnötsmousse
I fredags bakade Alma och jag ännu ett recept från Roy Fares bok Sweet! Vi valde att göra hasselnötsmoussen för den trodde vi att pappan i familjen skulle tycka om.
För 6 portioner:
Hasselnötsmousse:
50 g nougat
50 g mjölkchoklad
200 g vispgrädde (2 dl)
45 g äggula (2 st)
25 g vatten (1/4 dl)
25 g strösocker (1/4 dl)
Hacka nougat och mjölkchoklad och smält dem försiktigt i ett vattenbad.
Vispa grädden till medelfast konsistens.
Lägg äggulorna i en bunke.
Koka upp vatten och socker och rör om tills sockret har löst sig. Häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle i bunken och vispa samtidigt på maxhastighet med en elvisp. (Går bra att använda en matberedare). Fortsätt att vispa tills det har blivit ett fast skum.
Vänd ner chokladen och nougaten. Vänd slutligen ner grädden och blanda väl. Fördela moussen i serveringsglas och låt stå i kylen i cirka 1 timme.
Saltade hasselnötter:
50 g hasselnötter (3/4 dl)
1 skvätt äggvita
1 nypa flingsalt
3 g strösocker (1/2 tsk)
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på ganska hög värme i ca 5 minuter. Rör om hela tiden så att nötterna inte blir brända. Häll nötterna på en ren kökshandduk och gnugga av skalen. Låt nötterna svalna.
Lägg äggvitan i en bunke, häll ner nötterna och blanda runt så att nötterna fuktas lite av vitan. Strö över flingsalt och socker och blanda. Häll hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen tills de har fått en gyllenbrun färg, ca 5 minuter. Låt svalna.
Strö nötterna över moussen och servera.
Alma ÄLSKADE moussen, pappan smaskade i sig snabbt men jag tyckte att den var alldeles för söt! Nötterna behövdes verkligen, och skulle kanske kunna vara ännu mer salta. Almas morfar fick också prova, han klämde två st...
/Sofie
För 6 portioner:
Hasselnötsmousse:
50 g nougat
50 g mjölkchoklad
200 g vispgrädde (2 dl)
45 g äggula (2 st)
25 g vatten (1/4 dl)
25 g strösocker (1/4 dl)
Hacka nougat och mjölkchoklad och smält dem försiktigt i ett vattenbad.
Vispa grädden till medelfast konsistens.
Lägg äggulorna i en bunke.
Koka upp vatten och socker och rör om tills sockret har löst sig. Häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle i bunken och vispa samtidigt på maxhastighet med en elvisp. (Går bra att använda en matberedare). Fortsätt att vispa tills det har blivit ett fast skum.
Vänd ner chokladen och nougaten. Vänd slutligen ner grädden och blanda väl. Fördela moussen i serveringsglas och låt stå i kylen i cirka 1 timme.
Saltade hasselnötter:
50 g hasselnötter (3/4 dl)
1 skvätt äggvita
1 nypa flingsalt
3 g strösocker (1/2 tsk)
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på ganska hög värme i ca 5 minuter. Rör om hela tiden så att nötterna inte blir brända. Häll nötterna på en ren kökshandduk och gnugga av skalen. Låt nötterna svalna.
Lägg äggvitan i en bunke, häll ner nötterna och blanda runt så att nötterna fuktas lite av vitan. Strö över flingsalt och socker och blanda. Häll hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen tills de har fått en gyllenbrun färg, ca 5 minuter. Låt svalna.
Strö nötterna över moussen och servera.
Alma ÄLSKADE moussen, pappan smaskade i sig snabbt men jag tyckte att den var alldeles för söt! Nötterna behövdes verkligen, och skulle kanske kunna vara ännu mer salta. Almas morfar fick också prova, han klämde två st...
/Sofie
Etiketter:
choklad,
Efterrätter
onsdag 18 september 2013
Chokladig cheesecake med tryffeltäcke
För några veckor sedan hade vi dop för Almas lillasyster Hilda. Vi bjöd på smörgåstårta och cheesecake-buffé. Sju olika cheesecakes som ni kommer att få läsa om här i bloggen framöver. Två av de sju har redan bakats och skrivits om i bloggen förut:
Bakad blåbärscheesecake
Körsbärscheesecake
Idag bjuder jag på en supergod chokladig cheesecake med tryffeltäcke som jag hittade här.
Ingredienser:
200 gram färskost te.x. Philadelphia
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 äggulor
3 äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
3 / 4 pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
25-50 gram smält smör
200 gram mjölkchoklad
Riv 200 g mjölkchoklad grovt på ett rivjärn. Låt chokladen vara kylskåpskall så blir det enklare att riva.
Ta fram den 20 minuter innan den ska serveras.
Riktigt god!
/Sofie
Bakad blåbärscheesecake
Körsbärscheesecake
Idag bjuder jag på en supergod chokladig cheesecake med tryffeltäcke som jag hittade här.
Ingredienser:
200 gram färskost te.x. Philadelphia
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 äggulor
3 äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
3 / 4 pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
25-50 gram smält smör
200 gram mjölkchoklad
1 1/2 dl grädde
3 msk smör
3 msk smör
Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter. ( ca 20- 22 cm. )
Riv 200 g mjölkchoklad grovt på ett rivjärn. Låt chokladen vara kylskåpskall så blir det enklare att riva.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Viktigt att
äggviteskålen är riktigt ren och torr.
Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och
strösocker – vispa tillsammans till en slät smet.
Vispa grädden i en annan skål och vispa den till ett ganska hårt skum.
Vispa sedan äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner denna i smeten också.
Rör ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig.
Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen.
Vispa grädden i en annan skål och vispa den till ett ganska hårt skum.
Vispa sedan äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner denna i smeten också.
Rör ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig.
Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen.
Då kan du börja med chokladtryfflen:
Bryt chokladen, i mindre delar.
Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull, häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät.
Låt svalna i kylskåp innan du brer detta tryffeln över cheesecaken.
Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten innan du serverar.Bryt chokladen, i mindre delar.
Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull, häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät.
Låt svalna i kylskåp innan du brer detta tryffeln över cheesecaken.
Ta fram den 20 minuter innan den ska serveras.
Riktigt god!
/Sofie
Etiketter:
Cheesecake,
choklad,
Efterrätter,
Festligt
söndag 15 september 2013
Äppelpaj de luxe
I helgen premiärbakade vi ett recept från Roy Fares bok Sweet! Med äpplen plockade från träden som växer utanför köksfönstret och med hjälp av treåriga Alma -ett riktigt mysigt bakande.
Det är många moment och kan verka lite krångligt men det gick snabbt att göra.
10-12 bitar
Mördegsbotten
120 g rumstempererat smör
180 g vetemjöl (3 dl)
60 g florsocker (1 dl)
20 g äggula (1 st)
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienserna i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock rundel och fordra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Fodra formen ända upp på kanterna och skär bort överflödig deg. Låt vila i kylen.
Mazarinfyllning
190 g mandelmassa
2 g kardemumma (1 tsk)
80 g rumstempererat smör
50 g ägg (1 st)
50 g äggula (3 st)
Riv mandelmassan och lägg den i en bunke. Tillsätt kardemumma och rör ner smöret lite i taget. Blanda i omgångar ner ägg och äggula tills det blir en slät massa. Ställ åt sidan.
Äppelfyllning
4 äpplen
2 g kardemumma (1 tsk)
8 g malen kanel (1 msk)
50 g flisad sötmandel (3/4 dl)
50 g flytande honung (2 msk)
40 g råströsocker (1/2 dl)
Skala, dela, kärna ut och tärna äpplena. Blanda med resten av ingredienserna. Ställ åt sidan. (Vi valde att ta bort kardemumman då vi tyckte att det var mycket smak av den redan i mazarinfyllningen).
Havrecrumble
50 g strösocker (1/2 dl)
90 g vetemjöl (1 1/2 dl)
20 g havregryn (1/2 dl)
2 g bakpulver (1/2 tsk)
60 g rumstempererat smör
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg.
Fördela mazarinfyllningen och därefter äppelfyllningen i pajformen. Strö smuldegen över och grädda i mitten av ugnen i 35-40 min. Låt svalna.
En fantastiskt god paj som vi absolut kommer att göra igen! Den var ännu godare dagen efter så det här är en bra efterrätt att förbereda i förväg. Vi testade att servera med vaniljglass och med köpt vaniljsås, godast var det med glass till tyckte vi. Det här borde ni prova!
/Sofie
Det är många moment och kan verka lite krångligt men det gick snabbt att göra.
10-12 bitar
Mördegsbotten
120 g rumstempererat smör
180 g vetemjöl (3 dl)
60 g florsocker (1 dl)
20 g äggula (1 st)
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienserna i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock rundel och fordra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Fodra formen ända upp på kanterna och skär bort överflödig deg. Låt vila i kylen.
Mazarinfyllning
190 g mandelmassa
2 g kardemumma (1 tsk)
80 g rumstempererat smör
50 g ägg (1 st)
50 g äggula (3 st)
Riv mandelmassan och lägg den i en bunke. Tillsätt kardemumma och rör ner smöret lite i taget. Blanda i omgångar ner ägg och äggula tills det blir en slät massa. Ställ åt sidan.
Äppelfyllning
4 äpplen
2 g kardemumma (1 tsk)
8 g malen kanel (1 msk)
50 g flisad sötmandel (3/4 dl)
50 g flytande honung (2 msk)
40 g råströsocker (1/2 dl)
Skala, dela, kärna ut och tärna äpplena. Blanda med resten av ingredienserna. Ställ åt sidan. (Vi valde att ta bort kardemumman då vi tyckte att det var mycket smak av den redan i mazarinfyllningen).
Havrecrumble
50 g strösocker (1/2 dl)
90 g vetemjöl (1 1/2 dl)
20 g havregryn (1/2 dl)
2 g bakpulver (1/2 tsk)
60 g rumstempererat smör
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg.
Fördela mazarinfyllningen och därefter äppelfyllningen i pajformen. Strö smuldegen över och grädda i mitten av ugnen i 35-40 min. Låt svalna.
En fantastiskt god paj som vi absolut kommer att göra igen! Den var ännu godare dagen efter så det här är en bra efterrätt att förbereda i förväg. Vi testade att servera med vaniljglass och med köpt vaniljsås, godast var det med glass till tyckte vi. Det här borde ni prova!
/Sofie
Etiketter:
Efterrätter,
Festligt,
Frukt,
Paj,
Äpplen
torsdag 12 september 2013
Chokladmuffins
En av sakerna som jag har varit mest sugen under min graviditet är chokladmuffins, dock har orken och lusten att baka dem varit minimal. Efter att ha lånat mammas kitchen aid för att styla köket inför försäljning av vår lägenhet har suget att baka smugit sig på. Och hur mycket godare är det inte med chokladmuffins som är bakade hemma?
Om du är sugen på en riktig chokladchock, då är dessa muffins något för dig.
12 portioner
4 1/2 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver,
1/2 tsk salt,
1 1/2 dl kakao,
2 1/2 dl strösocker,
1 1/4 dl flytande margarin eller 125 g smält smör
, 2 dl mjölk,
2 ägg,
150 g ljus blockchoklad i stora bitar (jag tog mörk, mums!)
1. Sätt ugnen på 180°C. Ställ ut stora muffinsformar på en bakplåt eller smörj ett muffinsbleck.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Vispa ihop margarin, mjölk och ägg.
4. Rör ner blandningen i skålen.
5. Fördela smeten i muffinsformarna eller blecket. Tillsätt chokladbitarna.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Ett glas mjölk och en eller ett par av dessa muffins och kvällen blev fantastisk. Receptet har jag hittat på en av mina favoritsidor; Dagens muffins!
~Karin
Om du är sugen på en riktig chokladchock, då är dessa muffins något för dig.
12 portioner
4 1/2 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver,
1/2 tsk salt,
1 1/2 dl kakao,
2 1/2 dl strösocker,
1 1/4 dl flytande margarin eller 125 g smält smör
, 2 dl mjölk,
2 ägg,
150 g ljus blockchoklad i stora bitar (jag tog mörk, mums!)
1. Sätt ugnen på 180°C. Ställ ut stora muffinsformar på en bakplåt eller smörj ett muffinsbleck.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Vispa ihop margarin, mjölk och ägg.
4. Rör ner blandningen i skålen.
5. Fördela smeten i muffinsformarna eller blecket. Tillsätt chokladbitarna.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Ett glas mjölk och en eller ett par av dessa muffins och kvällen blev fantastisk. Receptet har jag hittat på en av mina favoritsidor; Dagens muffins!
~Karin
Etiketter:
choklad,
Mjuka kakor
fredag 2 augusti 2013
Fransk hallonkaka
Vi fortsätter att njuta av färska hallon som i år är särskilt fina. Stora, saftiga och ingen mask alls nästan vilket är ovanligt. Det finns också fina skogshallon. Till helgen kanske det kan smaka med en kaka fylld med just hallon? En klick glass eller vispad grädde till blir toppen!
Ca 10-12 bitar
Kaka:
2 ägg
2 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
200 gram hallon
100 gram kylskåpskallt smör, gärna extrasaltat så får det en extra touch.
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner de torra ingredienserna.
Bred ut smeten på en smord pajform.
Fördela hallon ovanpå och hyvla över smöret med en osthyvel.
Grädda kakan i ca 30-35 minuter i 175 graders värme.
/ Barbro
Ca 10-12 bitar
Kaka:
2 ägg
2 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
200 gram hallon
100 gram kylskåpskallt smör, gärna extrasaltat så får det en extra touch.
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner de torra ingredienserna.
Bred ut smeten på en smord pajform.
Fördela hallon ovanpå och hyvla över smöret med en osthyvel.
Grädda kakan i ca 30-35 minuter i 175 graders värme.
/ Barbro
Etiketter:
Bär,
Efterrätter,
Hallon,
Mjuka kakor
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)