måndag 12 mars 2012

Mozarellagratinerade räkor på toast

En liten förrätt som jag fått av min vän Anna testades i lördags och det mumsade vi på till melodifestivalen. Gott! Förbered med två marineringar och sen är den klar i ett nafs!


36 räkor med skal
1 boll mozzarella
4 skivor baguette eller ciabatta


Marinad till räkor:
2 msk olivolja ( jag tog 4 msk för jag tyckte det blev för torrt)
lite färsk timjan
1 krm paprikapulver
1 krm chilipulver
2 hackade vitlöksklyftor 
2 finhackade chilifrukter - var inte rädd, det behövs...
salt


Marinad till mozarellaosten:
4 msk olivolja
0,5 krm chilipulver
svartpeppar
ca 1/2 dl hackad persilja

Skala räkorna och lägg dem i marinaden i 2 tim i kylen.
Skär mazarellan i skivor och lägg i marinaden 2 tim i kylen.
Stek brödet i smör i en stekpanna.
Låt räkorna rinna av och fräs dem snabbt i olivolja.
Lägg räkor och ost på brödet och gratinera i 2-3 minuter i 200 grader.

Enkelt och gott!

Barbro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar