fredag 7 september 2012

Från Rosendals trädgårdscafé

Från Rosendals trädgårdscafé kommer det här receptet. Det är en saftig citronkaka som är nästan mer som en kladdkaka i konsistensen. Frisk citronsmak i kombination med de blå vallmofröna. En läckerbit som kan ätas rätt upp ner eller med en klick vispgrädde till. Enkel att göra, bara att röra ihop.Blir mitt bidrag till Månadens sötsak som är just "enkelt".

Blågul citronkaka
175 g smör
3 dl socker
2 ägg
skal och saft av en citron
2 msk syltade apelsinskal (jag tar apelsinmarmelad istället)
3/4 dl blå vallmofrön
2 dl mjöl

Blå vallmofrön att smöra formen med behövs också.

Smält smöret och låt det svalna lite grann.
Blanda ner alla andra ingredienser och häll upp i en smord form.
Grädda kakan i 180 grader ca 35 minuter.

Jag måste ju visa bilden på hela kakan, den blir inte så vacker att titta på men smakar desto godare...


/ Barbro

5 kommentarer:

  1. Åh vad fin! Har tittat många gånger i Rosendals Trädgårdscafé-boken och blivit så inspirerad! alltid velat göra den här men har inte lyckats få tag på blå vallmofrön ännu ;)

    SvaraRadera
  2. Fantastisk god kake! Hvor stor er formen du har brukt? Jeg brukte en 22 cm springform og kaken ble ganske flat - ikke at det hadde noe å si, egentlig, mannen min mener det er en av de beste kakene han har smakt :)

    M:)

    SvaraRadera
  3. Det tycker min man med! Härlig citronsmak och så saftig.
    Jag hade en vanlig sockerkaksform på 1,5 liter men den blev rätt låg. Kanske skulle det behövas 1,5 sats egentligen men jag vet inte hur det blir med gräddningen då...

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig blogg ni har!! Och den här kakan verkar supergod!!

    SvaraRadera
  5. Hej på er!

    Det är intressant recept, måste jag laga det. Tack för det!

    Nu har jag er blogg in min matbloggarslist som jag regelbundet brukar läsa det.

    Ha en solig dag!

    Pablo – Soleado.se

    SvaraRadera