Här kommer ett recept på en gudomligt god polkafudge. Vi provade den när vi hade årets julbak med barnbarnen. Succé!
Du behöver:
150 g vit choklad
3 dl vispgrädde
knappt 3 dl strösocker
100 g vit sirap
1 nypa salt
50 g smör rumsvarmt
några krossade polkagrisar
GÖR SÅ HÄR:
1. Hacka chokladen och ställ den åt sidan.
2. Blanda grädde, socker, sirap och salt i en kastrull.
Koka upp det till 120 grader och rör om i smeten då och då.
3. Ta av kastrullen från värmen och rör ner den hackade chokladen samt smöret.
4. Häll smeten i en form 20*20 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över polkagriskrosset och trycktill dem lite så att de fastnar.
5. Ställ fudgen kallt för att stelna. Skär upp den i bitar och förvara i kylskåp.
Barbro, Sofie och Karin
R SÅ HÄR:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar