onsdag 17 juni 2009

Kryddbröd med aprikoser


Igår bakade jag matbröd som jag ska ta med till svärföräldrana i midsommar. Eftersom svärmor är förtjust i aprikoser blev det bl a ett bröd med dessa i. Det är Sofie som lärt mig baka detta bröd och det är verkligen gott med smaksättning av timjan.

Kryddbröd med aprikoser.

200 g aprikoser skurna i småbitar
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
4 msk råsocker
10-11 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl (eller dinkel)
2 dl solroskärnor
2 dl sesamfrön
1 msk timjan

Blanda alla ingredienser som en vanlig jäsdeg.
Låt det jäsa 45 minuter.
Baka ut 2 runda bröd.
Jäses till dubbel storlek ca 45 minuter igen.

Gräddas i 180 grader 20-30 minuter.

Mm....

~~ Barbro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar