torsdag 4 juni 2009

Fried rice

Idag var det ett nytt recept som testades i det medelbergska/franssonska köket: fried rice.

Receptet kommer från tidningen Laga Lätt, majnumret 2008.

För 4 personer:
2 dl ris (inte jasmin eller liknande)
1 gul lök
2 tsk curry
2 msk olivolja
250 g wokgrönsaker (t ex Chinese)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 ägg
0,5 dl hackade jordnötter
1 lime

1. Koka riset. Skala och strimla löken och fräs med curryn i olivoljan.
2. Tillsätt wokgrönsakerna och fräs ytterligare 2 min på hög värme.
3. Tillsätt det kokta riset. Salta och peppra.
4. Knäck äggen över blandningen och rör tills äggen stelnar.
5. Toppa med hackade jordnötter och servera med en klyfta lime.

Inte den bästa bilden kanske, men...


Gott, men jag hade på mer jordnötter än receptet sa. Gott med limejuicen. Nästa gång, för det kommer det att bli, ska jag ha i en hel förpackning av wokgrönsakerna och lite mer curry, blev mer 2,5 portion än 4 faktiskt.

Bra vardagsmat faktiskt, har man bara kokt ris så är middagen fixad på en kvart.

2 kommentarer:

  1. råsis då???

    Gillar just det riset! :o)

    SvaraRadera
  2. Det där skulle du haft som matutmaning ;) haha...

    det lätt gott i alla fall, kanske tom jag testar!

    SvaraRadera