fredag 9 december 2011

Julkaka med smak av choklad & nötter

Tresnibbar
Här kommer ett tips på en god kaka om du tänker baka och vill ha ett recept på en god och enkel julkaka!
Tunna mjuksega kakor av choklad, nötter och citron. Lättbakade eftersom du bara plattar ut smeten på en långpanna och skär i bitar. Glutenfritt.

Ingredienser:
175 g choklad block eller av bättre kvalitet
3 dl hasselnötter
rivet skal av 1 citron
2 äggvitor
2 dl socker
3 msk grädde

Pensling och garnering: ägg och pärlsocker

Gör så här;
Riv chokladen grovt på ett rivjärn och mal nötterna i en matberedare.
Blanda choklad, nötter och citronskal.
Vispa vitorna till ett hårt skum och blanda försiktigt ner sockret.
Rör ner marängmassan i chokladblandningen och sist grädden.
Låt smeten stå svalt en stund.

Platta ut degen på en långpanna med smort bakplåtspapper på. Det går enkelt om du använder en vattensköljd stekspade. Det ska vara ganska tunt.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i 175 grader ca 15 min. Skär kakan i tresnibbar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar