onsdag 14 november 2012

Knapriga USA-cookies

Kikade in hos Martha Stewart och hittade några cookies som jag blev sugen på att provbaka. Spröda och knapriga Chocolate Chip Cookies. Efter att ha smakat kan jag säga att jag inte behöver leta efter några fler såna recept.

Chocolate Chip Cookies

För ca 50 kakor

225 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 2/3 dl farinsocker 
2 ägg
7 dl vetemjöl
1/2 msk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
450 g choklad

Sätt ugnen på 175 grader
Lägg smör och socker i en bunke och visa med maskin/elvisp till en jämn smet.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje.
Tillsätt nu allt utom chokladen och rör samman till en deg.
Hacka chokladen grovt och arbeta in i degen.
Klicka ut jämnt stora kakor på en papprad plåt.

Grädda i 10-15 minuter i ugnen.
Låt kakorna svalna på plåten någon innan du förflyttar dem till ett galler där de får svalna helt.

/ Barbro

1 kommentar:

  1. Såna här cookies är ju aldrig helt fel!! Jag vill gärna ha den "riktiga" amerikanska smaken på såna cookies

    SvaraRadera