lördag 9 november 2013

Sandkaka eller Konjakskaka

Jag fick en förfrågan om att baka en Konjakskaka eller Sandkaka som den också kallas. Jag var ju tvungen att provabaka först. Så jag letade runt och hittade två recept. Båda kakorna blev ungefär lka trots att det skilde både i tillvägagångssätt och innehåll. Det här receptet fick jag av beställaren, från Britt Sandquist-Bolins "Mjuka kakor".


Smöra och bröa en 2 liters form. Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa pösigt med elvisp så att det blandar sig bra:
200 gram smör
2,5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Ta en ny bunke och vispa pösigt och luftigt:
3 stora ägg
2 3/4 dl socker

Häll lite av äggfluffet i första bunken och vispa med elvspen. Häll i lite mer och vispa igen, fortsätt tills äggfluffet  är slut. Enligt boken får man inte göra motsatt.
Tillsätt till sist 0,5 dl konjak eller mjölk går också bra.

Grädda i 175 grader ca 30-40 minuter

/Barbro


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar