fredag 9 januari 2015

Ingefärspäron


En efterrätt från barndomen är ingefärspäronen. När mamma gjorde dem var det storkok och de lades i glasburkar och sen på med gummiringar och sen konserverades de. Och sen ner i jordkällaren med dem. Och inte skulle de vara halvor som här utan hela skulle de vara, inget annat dög....

8 päron
2 citroner
1 bit färsk ingefära ca 3-4 cm brukar vara lagom
4 dl socker
4 dl vatten

Lag:
Koka socker och vatten ca 5 minuter.
Tillsätt rivet skal och saft från citronerna samt den rivna eller fint skivade ingefäran.
Låt lagen koka ytterligare 5 minuter.

Skala under tiden päronen och skrapa skaftet.
Lägg ner dem i lagen och låt småkoka ca 15 minuter beroende på päronets hårdhet.

Lägg päronen i en glasburk och häll lagen över. Håller ca en vecka i kylen.
Det går bra att frysa dem  också.

Servera med en klick vispad grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar