fredag 30 januari 2015

Soppa på gröna ärtor


Den här soppan brukar vår skolkock bjuda på ibland. Den är så otroligt god! Första gången jag kokade den fegade jag och tillsatte inte tillräckligt med syra. Den här gången blev den perfekt!

1/2 liten purjolök + lite olivolja och smör
1 dl vitt vin
5 dl vatten
höns eller grönsaksbuljong
1/2 dl grädde
300-400 gram djupfrysta gröna ärtor
vitvinsvinäger
salt och peppar

Svetta den strimlade purjolöken i fettet i en kastrull tills den blir mjuk utan att ta färg.
Tillsätt vin, vatten, buljong och grädde.
Koka sakta i 20-30 minuter.
Tillsätt ärtorna och låt det precis koka upp igen.
Dra av kastrullen från värmen och mixa soppan slät.
Smaka av med salt, peppar och vitvinsvinägern.
Jag tog 2,5 tsk vinäger och salt & peppar är svårt att säga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar