söndag 3 maj 2009

Tigerkaka

Tigerkaka!


I muffinsform i stället för stor sockerkaksvariant, perfekt att ta med till jobbet.

Ca 18 st:
200 g margarin
2,5 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Smak: 2 msk kakao respektive 1 msk vaniljsocker

Vispa smöret och sockret poröst. Blanda ner ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och mjölken. Lägg ungefär 1/3 av smeten i en ny skål och blanda ner kakaon i den. Vaniljsockret i den andra lite större smeten.
Varva ljus och mörk smet i muffinsformarna och grädda i 175 grader, 15-20 minuter.

Så sött!

/Sofie

2 kommentarer:

  1. Här kanske man kan hitta sig ett litet tips, ska bjuda hem farmor och farfar på fika i morgon eftermiddag!
    Hoppas allt ät bra med er alla!
    Kram katrin

    SvaraRadera
  2. Jag bakade också dessa muffins häromkvällen, blev inspirerad!

    En kollega sa att det var de godaste muffinsen hon nånsin ätit! Ett bra betyg :)

    Katrin, allt är bra med oss hoppas det är samma med er! Hälsa farmor och farfar så mycket! kram!

    SvaraRadera