lördag 3 mars 2012

Kan det smaka med blåbär?

Idag vill jag bjuda på en god Blåbärskaka i cheesecakemodell. Jag tycker så mycket om att gå i skogen och plocka bär och frysen fylls med alltför många liter av både blåbär och hallon. Nu håller jag på som bäst  och försöker ta reda på och ge plats till årets skörd. Kakan får också så passligt bli mitt bidrag till Söta sakers utmaning som i mars är "personligt". 

 Blåbärscheescake
Gör en botten av:
14  krossade digistivekex eller andra kex du gillar
Ha i lite hackad mandel
Smält 100 - 150 gram smör

Blanda ihop allt, smöret suger upp lite olika beroende på vilka kex du använder.
Den får inte bli för fast tycker jag. tryck ut bottnen i en form med löstagbar botten.
Frys den 1 timme.

3 dl grädde vispas med 2 dl florsocker .
Rör ner 200 gram Philadelphiaost.
(jag har i lite limonchello för att få lite syrlighet i krämen)
Frys allt över natten.

Ta upp kakan en halv timme innan servering.
Bred på blåbärs eller drottningkräm.
Garnera med mycket blåbär....

Om jag har tid kokar jag egen blåbärkräm annars duger den köpta för en gångs skull....


6 kommentarer:

  1. Jag säger bara en sak och det är: VAD GOTT!

    SvaraRadera
  2. Hejsan, fick tips av Tea inne på Söta saker och har nu lagt till denna blåbärscheescake hos mej (http://jozebelle.se/jammi/) både bild och recept är länkat hit, hoppas det är okej att jag lånar er jättefina bild, ska kommatillbaka för jag såg massor av gott, lägger till er i min länklista på en gång...

    SvaraRadera
  3. Det går bra, Jozebelle! Vad roligt att du gillade den :-)

    SvaraRadera
  4. Ååå den ser verkligen super god ut och överlycklig att den var mjölkfri ELLER? Är ju Philadelphiaost i då är det synd att den ligger i kategogri mjölkfri!:/

    SvaraRadera
  5. Den kakan lät ju alldeles underbart god! Nu är det bara att hoppas på en någorlunda blåbärsskörd, den kalla våren till trots. Annars får det bli entur till Ica's frysdisk!

    SvaraRadera