söndag 7 april 2013

Bondkakor med choklad

I senaste numret av Hembakat var det ett recept på Chokladbondkakor som jag verkligen ville testa. Mycket goda kakor!


100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3/4 dl ljus sirap
2½ dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk bikarbonat
pumpafrön (jag tog mandelflarn istället)

Rör smör, socker och sirap ljust och krämigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smörsmeten. Ta upp degen på bakbordet och arbeta in fröna. Rulla degen till en rulle, ca 3-4 cm i diameter. Linda in den i plastfolie och låt rullen vila i frysen i 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullen i ½ cm tjocka skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 9 minuter.

Enkelt och gott.

~Karin

1 kommentar: