onsdag 10 april 2013

Fläskkotlett med grönsakspytt

Från början en vegetarisk rätt, men i och med att både jag och min sambo verkligen gillar kött så valde vi att halvera mängden på grönsakerna och lägga till en fläskkotlett. Vill man göra rätten vegetarisk, dubbla allting i pytten och lägg till lite extra fetaost.

½ stor gul lök
½ zucchini
150 gram färska champinjoner
300 gram potatis
1 msk mild olivolja
40 gram ruccola
100 gram fetaost
1 dl creme fraiche
½ -1 msk sweet chilisås

Skala och skär potatis och grönsaker i små tärningar. Lägg dem i en skål, slå på olivolja och rör runt. Smaksätt med salt och peppar. Lägg grönsakerna på en ugnsplåt och stek dem i ugn i 225 grader i ca 15 minuter, tills de känns mjuka. Vänd gärna några gånger under stekningen. Stek fläskkotletterna. När pytten är färdig ta ut den och vänd i ruccolan. Smula över fetaosten. Servera med creme fraiche smaksatt med sweet chilisås. Mums!

~Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar