måndag 8 mars 2021

Birgitta Rasmussons klassiska hallongrottor

 I veckan nåddes vi av beskedet om att landets kakdrottning, Birgitta Rasmusson, gått bort och många är hyllningsorden runt om i medierna. Vilken hyllning passar bättre än att ta och baka en av hennes hyllade recept, den klassiska hallongrottan. Så god i sin enkelhet. Det får bli vår hyllning till Birgitta.


För 20 kakor

200 gram smör

1 dl strösocker

1 tak vaniljsocker

1 tsk bakpulver

4,5 dl vetemjöl

Fyllning: hallonsylt

Rör ihop smör och socker. Blanda övriga ingredienser och arbeta samman till en deg.

Forma degen till en rulle och dela i tjugo bitar. Rulla ihop och gör en fördjupning i mitten.

Lägg i lite hallonsylt.

Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar