fredag 19 oktober 2012

Sagolik lökpaj med ädelost

Den här pajen tycker jag ni ska prova, den är sagolik som namnet säger. Om jag är rätt informerad så är det visst Pekka Heino som visat den på Gokväll. Röd lök, gul lök och purjolök i kombination med ädelosten är en fin kombination.

För 6-8 personer

Pajdeg:
100 g smör
0,75 dl crème fraiche
3 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt

Blanda ihop allt i en matberedare. Tryck ut i en pajform och ställ i frysen 50-60 minuter.
Förgrädda i 200 grader 10 minuter.

 Fyllning:
1 gul lök hackad eller i skivor
1 röd lök hackad eller i skivor
1 purjolök i skivor

Mjukstek i smör och lägg i pajskalet.

Vispa ihop:
3 ägg
2 dl mjölk
Smula ner 150 gram ädelost (eller någon lagrad ost om du inte gillar ädelost)
Häll över och grädda i 20 minuter till.

härliga färger....

2 kommentarer:

  1. Lökpaj är så gott. Det var längesen jag åt det! Gott med ädelost i!!

    SvaraRadera