onsdag 11 juli 2012

Nötgryta med örter

En något höstig rätt, men väldigt god. Serveras gärna till potatis eller något gott bröd.



600 gram nötstek eller grytbitar
2 vitlöksklyftor
smör
salt och peppar
1 tsk torkad timjan eller rosmarin
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk balsamvinäger
1 dl grädde
5 salladslökar
½ dl färska örter, ex timjan, rosmarin och basilika

Vi tillsatte också skivade morötter, små buketter blomkål och skickade champinjoner för en mer matig känsla.

Skär köttet i bitar. Skala och skiva vitlöken. Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Lägg över i en gryta.
Fräs vitlöken lätt och lägg i grytan. Krydda med salt, peppar och örter. Häll på vatten, kalvfond, grädde och balsamvinäger. Låt grytan koka under lock en timme eller mera, känn på köttet hur det känns. När det var ca 15 minuter kvar la vi i grönsakerna och lät dem koka med. Skär salladslöken och vänd ner i grytan och låt koka med någon minut innan servering.

Kan verkligen se mig själv äta denna när det är ruggigt väder ute, i soffan under en filt. Lite comfortfood helt enkelt!

~Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar