fredag 12 april 2013

Tomatsoppa med basilikatoast

Ensam fredagskväll, då passar jag på att laga mat som jag gillar! Och eftersom jag är en riktig soppnörd så blev det - soppa. Provade ett nytt recept på en tomatsoppa som legat i lådan länge. Helt fantastiskt god var den. Härligt! Då har jag ytterligare en soppa jag gillar.

Till 4 port.
1 gul lök - hackas
2 vitlöksklyftor - finhackade
5 dl ekologisk krossad tomat
5 dl vatten
2 msk god hönsfond
2,5 dl matlagningsgrädde 4 %
2 tsk socker
1 tsk torkad timjan - mortlad
salt, svartpeppar
lite olivolja

Fräs lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt tomaterna, vatten och hönsfond.
Koka i 15 minuter under lock.
Mixa ihop med en stavmixer.
Tillsätt salt och kryddor, socker samt grädden och koka 5 min till.
Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.

Basilikatoast:
Rosta bröd och bred på en mix av färskost, basilika och lite vitlök.

/ Barbro

1 kommentar: