lördag 26 oktober 2013

Mazarintårta med vaniljgrädde

Här kommer ett recept på en Mazarintårta från tidningen Hembakat. Jag tycker mycket om mandelmassa och blev sugen på att testa det här receptet när jag satt och bläddrade i Hembakat. Jag gjorde 1,5 sats för jag tog en form som var lite större än den som angavs.

Botten:
2,5 dl vetemjöl
1 dl florsocker
100 g rumsvarmt smör

Fyllning:
200 g mandelmassa
100 gram rumsvarmt smör
2 ägg

Garnering:
2 dl vispgrädde
vanilj i någon form

Botten: Blanda ihop allt till en deg och ställ i kylen 30 min.
Kavla eller tryck ut degen i en smord form ca 20 cm i diameter.
Fyllning: Riv mandelmassan grovt och blanda i smöret lite i taget för att det inte ska skära sig.
Tillsätt äggen ett i taget.
Bred ut ovanpå pajskalet och grädda i 175 grader ca 30 minuter.

När den har kallnat breds vispad grädde smaksatt med vanilj ovanpå.(Jag tog flytande vanilj.)
Sen är det bara att lägga på bärt i någon form...

Det här får bli mitt bidrag till Månadens sötsak som är "kalas".

/ Barbro


2 kommentarer:

  1. Gjorde den härom dagen, den blev helt sagolik. Gästerna slickade fatet! Det var för smuligt att kavla degen men gick bra att trycka ut den i formen. Valde vanlig grädde utan vanilj som jag tyckte var fräschare, och så jordgubbar på. Mums!

    SvaraRadera