torsdag 28 november 2013

Rosendals mjuka pepparkaka med lingon

En dag när Karin var hemma och hälsade på passade vi på och bakade ett för oss nytt recept på Mjuk pepparkaka. Vi är båda väldigt förtjusta i mjuk pepparkaka och det här receptet är riktigt kryddigt och gott. Lingonsylten och creme fraichen balanserar det kryddiga fint. Kakan är saftig och så doftar det underbart när den gräddar.


100 gram smör smältes och får svalna lite
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl creme fraiche
1,5 tsk malda nejlikor
1,5 tsk mald ingefära
1,5 tsk mald kardemumma
2 tsk kanel
1 dl lingonsylt
1 tsk bikarbonat
3,5 dl vetemjöl

Vispa ägg och socker.
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt smör, lingonsylt, creme fraiche och övriga torra ingredienser.

Grädda i 175 grader och ca 30 minuter. Känn med en sticka.


3 kommentarer:

  1. Ser god ut, hur länge i ugnen, och vilken temperatur?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Missade tydligen det... 175 grader ca 30 minuter. Känn med en sticka.

      Radera