Tårtbotten:
4 st ägg2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan vila några minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt den kallna. Dela kakan i 3 bottnar.
Fyllning 1:
rivet skal och saft av 0,5 st citroner50 g Arla® Svenskt Smör
2 dl strösocker
1 st ägg
3 st äggulor
3 msk majsstärkelse
2 msk konc fläderblomssaft
0,5 dl Arla® vispgrädde
Värm citronskal och -saft, smör och socker i en kastrull tills smöret smält. Vispa ihop ägg och äggulor. Rör ner ägg, 0,5 dl grädde och majsstärkelse utrörd i fläderblomssaft i kastrullen. Värm under kraftig omrörning tills krämen börjar tjockna. Låt krämen kallna.
Fyllning 2:
250 g hallon3 msk strösocker
4,5 dl Arla® vispgrädde
Vispa grädden till ett fast skum. Mosa hallon och socker. Blanda försiktigt med 1 dl vispad grädde.
Garnering:
400 g rosa marsipan1 st marsipanros
florsocker
Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Bred resten av grädden över tårtan. Kavla ut marsipanen till en rund platta (jag köpte en färdigkavlad) och lägg den över tårtan. Jämna till kanterna med en kniv. Garnera med en marsinpanros och pudra över florsocker. Riktigt god tårta som jag absolut kommer att göra igen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar