söndag 26 januari 2014

Brownies på nytt sätt

Brownies måste inte vara av choklad. Jag har bakat en med smaksättning av clementin! Själva kakan är lite seg, tung och saftig. Tummen upp för den här kakan. Originalreceptet kommer härifrån:
Ska testa den med citron nästa gång...

Kakan:
3,5 dl socker
3,5 dl mjöl
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
150 gram smält smör
3 ägg 1 burk sötad kondenserad mjölk
4 msk pressad saft av clementin
rivet skal av 2 clementiner

Glasyr:
ca 4 msk saft en clementin
florsocker till en lagom tjock glasyr ca 4 dl

Blanda det smälta avsvalnade smöret med äggen, den kondenserade mjölken och saften.
I en annan bunke blandas de torra ingredienserna. Och rör sen ihop alltihop.
Jag grädde kakan i en större pajform. Men den ska egentligen gräddas i en liten långpanna.
Lägg bakplåtspapper i bottnen.
Grädda i 175 grader ca 25-35 min. Kanterna ska få lite färg men den ska fortfarande vara lite mjuk i mitten när du tar ut den.

Låt den svalna lite och bred sen ut glasyren ovanpå.

/Barbro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar