tisdag 18 februari 2014

Sirapskaka

Här är receptet på en kaka som håller sig mjuk och saftig länge. Smaken är dessutom lite ovanlig för kakan smaksätts med sirap, apelsinmarmelad och kanel.

100 gram smör rumsvarmt
2 ägg 2 dl sirap
4 msk apelsinmarmelad
2 tsk kanel
( 1 tsk ingefära om du vill ha kryddigare smak)
knappt 4 dl mjöl
1,5 dl kaffegrädde

1. Rör smöret mjukt.
2. Tillsätt äggen, ett i sänder. Rör kraftigt.
3. Blanda ner sirap och apelsinmarmelad.
4. Blanda kanel och mjöl och tillsätt.
5. Sist kaffegrädden.
6. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
7.Grädda i 175 grader.

Det här blir mitt bidrag till månadens sötsak på temat Vardag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar