tisdag 22 juli 2014

Rostad potatissallad

Det här är en god och lite annorlunda potatissallad, en riktig sommarsallad. Gott till grillat och mycket annat. Fräscha smaker! Receptet fanns med i Buffé för nåt år sen...


Dressing:

1 dl olivolja eller som vi ta en rapsolja
2 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
några repor färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 tsk salt
svartpeppar

1 kg delikatesspotatis
2-3 salladslökar
1 knippa rädisor
1 bunt grön sparris
1/2 dl gräslök
1/2 dl persilja
olivolja
flingsalt

Blanda ihop dressingen.

Picka potatisarna och om de är stora dela i halvor.
Lägg på en långpanna, ringla överolivolja och strö över flingsalt.
Sätt in dem i ugnen i 225 graders värme i 30 min ca. Känn med en sticka.

Strimla salladslök och skiva rädisor.
Koka sparris i lättsaltat vatten, häll av och kyl genast. Dela  dem sen i valfri storlek.

När potatisen är klara är det bara att blanda allt och hälla dressingen på. Ät den varm, det är gott!
Och lika god dagen efter....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar