onsdag 8 juli 2015

Rabarberlemonad

Har du gott om rabarber men börjar tröttna lite på paj? Då tycker jag att du ska prova att göra en läskande rabarberlemonad!

I det här receptet skapar du en syrup som sedan blandas med kolsyrat vatten i önskad mängd, beroende på hur mycket smak av lemonaden du vill ha. Otroligt gott och fräscht, för att inte tala om hur vacker den blir ....Rabarberlemonad med smak av citrongräs och lime

Cirka 1 liter

1 citrongräs
500 gram rabarber
4½ dl strösocker
4 dl vatten
2 dl färskpressad limejuice (ungefär 6 st)
½ tsk citronsyra

Banka på citrongräset med baksidan av en kniv eller med en mortel. Strimla citrongräset och koka ihop med rabarber skurna i bitar, socker och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och låt svalna under en ren kökshandduk. Låt den stå tills den är helt avsvalnad, för att hinna ta så mycket smak som möjligt av rabarbern. Blanda med lime och citronsyra. Sila först genom en finmaskig sil och sedan genom en silduk. (Jag silade bara genom silen, äger ingen silduk och det blev bra ändå!) Fyll syrupen i väl rengjorda glasflaskor och förvara i kylen.

På ett ungefär kan man ta 1-1,5 msk syrup till 2 dl kolsyrat vatten, man får smaka av helt enkelt.  Och glöm inte att fylla glaset med is så blir det ännu godare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar