lördag 20 februari 2016

Semmelwrap - förra årets fluga

Häromdagen testade jag att baka några semmelwraps som var så populära förra året  och jag gillade dem!  Lite lättare att äta utan så mycket kladd.



25 gram jäst
50 gram smör
2,5 dl mjölk eller kaffegrädde
0,5 tsk nystött kardemumma
1 krm salt
3/4 dl socker
ca 6 dl vetemjöl


Smält smöret och värm mjölken ljummet.
Blanda allt och kör 10 minuter i hushållsmaskin. Eller knåda för hand 15 minuter.
Låt degen jäsa ca 40 minuter.


Dela degen i 12 bitar och rulla dem som runda bullar och jäs igen ca 30 minuter.


Sätt ugnen på 225 grader.


Kavla ut varje bulle till en rundel ca 2 mm tunn. Inte enkelt! Mina blev något tjockare...
Nagga dem med en gaffel och grädda i ca 3-4 minuter. Håll koll på dem noga för de ska tas ut när de precis är genomgräddade. Gräddar du för länge blir de hårda och svåra att rulla ihop.
Svalna under bakhandduk så att de håller sig mjuka.


Fyllning: Blanda riven mandelmassa med lite grädde eller vatten om du hellre vill.


Vispa grädde tillsammans med lite vaniljsocker.


Bred ut en sträng mandelmassa och spritsa vispad grädde ovanpå. Vik som en vanlig tortilla, botten först och sidorna sedan.
Vira gärna lite smörpapper om dem så är det lätt att äta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar